From the monthly archives:March 2012

En svulstig saga i svartvitt, ett frosseri i ord och bilder, om prinsessan Liten på sitt alltmer hotade slott. Hon går ut i skogen, ut i mörkret, men hon är inte rädd. Är man rädd är allt farligt. Är man inte rädd, kan det vara vackert.

Hannele Mikaela Taivassalo har skrivit och Lena Frölander- Ulf har ritat en härligt farlig och kuslig högläsningsbok som ändå slutar lyckligt. Här i Kontrabluffs bokhandel kan du köpa “Mörkerboken” för förmånliga 10 euro!

BESTÄLL BOKEN

Skärgårdsliv!
– Stänk av natur och kultur –

Ett pärlband av berättelser om boarna i Ekenäs skärgård innanför Jussarö, förr och nu. En presentbok späckad med vackra färgbilder, som också presenterar inlägg om natur- och miljövård. Text: Tua Ranninen, bild: Pontus Kihlman m.fl. Boken finns till salu på bl.a. Akademiska Bokhandeln, men du kan köpa den direkt av oss på Kontrabluff. Pris i nätbokhandeln: 35 euro.

BESTÄLL BOKEN

Ett ex libris är en tidlös gåva till den som redan har allt. Tillsammans planerar vi motiv och tema, och bokmärket får du såväl som färdig stämpel som i digitalt format för framtida behov.

Pris från fyrahundra euro uppåt (inklusive moms), beroende på antalet förslag och bokmärkets komplexitet. Därtill kommer priset på stämpel av valfri modell. Kontakta Lena på Kontrabluff för ytterligare information; lena(at)kontrabluff.com, eller kontakta oss via vårt beställningsformulär.

Det här är en testsida för Marcel Puupponens blogg. Än så länge hitlagd av administratören.
Ty Marcel har rest till Berlin.
Tror vi.

Marcel “Monogami är för pensionärer” Puupponen skriver och tecknar på Kontrabluff när han hinner och får inspiration, och då dessa båda sammanfaller. Men han är med!

Marcel är alltid med.

 

”Detta är utan tvivel en av senare tids estetiskt mest tilltalande bilderböcker.”
Åsa Warnqvist/SvD, om ”Adalminas pärla”.

Sagan skrevs av Zacharias Topelius 1856, och har utkommit som nyillustrerad bilderboksutgåva. Lena Frölander-Ulfs ornamenterade teckningar är inspirerade av bl.a. Art Noveau, John Bauer och Gustav Klimt. Illustrationerna öppnar dörren till både sagans värld och till det förra sekelskiftet.
Adalminas Pärla finns till salu på Schildts & Söderströms, på AdLibris samt i välsorterade bokhandlar.

 

“Vacker, vacker är Adalminas pärla, men mycket vackrare är ett ödmjukt hjärta!”