From the monthly archives:September 2016

Idag har jag deltagit i en workshop med Isol, Alma-pristagaren från Argentina. Vi var kring 25 illustratörer och författare från föreningen FIBUL r.f. som fick lyssna på Isol och hennes tankar kring sitt skapande. Efter det fick vi göra egna alfabetkonstverk. Prova tänka lite tvärtom. Först klippa bitar av olika färgers papper. Sen dra upp tre bokstäver ur en ask (jag fick gräsliga Q, U och Z), och ungefär samtidigt – snabbt, snabbt – skapa något av de klippta bitarna. Vad som helst! Något vi tyckte om eller kom att tänka på. Efter det skulle vi hitta på en mening som på något vis anknöt till bokstaven vi valt. Detta tre gånger, en bild per bokstav. Och snabbt!

Har lite arrangerat om på dator, men ungefär såhär blev det:

qzu

Ah, Isol! Ah, för det fria och knasiga! Överväger igen att byta stil! Det gör jag alltid när jag blivit inspirerad av något. Men sen sitter jag ju där och petar igen. Kanske den här gången? Kanske måste man ha ett hemligt litet projekt som man visar först sen (om) man blir klar? Så slipper man stressen att prova nya stilar på ett projekt någon redan sitter och väntar på.

Lena

 

Hösten är här och ärmarna väntar på att kavlas upp. Men lite trögt går det. Eller egentligen går det hårt, men med alldeles andra saker än illustration. Jag har flängt omkring i Österbotten; på skolbesök och teaterturné. Korsnäs, Taklax, Molpe, Kristinestad, Jakobstad, Karleby med mera. Spännande!

rock in dalsbruk

Det här är Teater Tapir. Från vänster jag som kackerlacka, Linda Bondestam som fjäril, Annika Sandelin i huvudrollen som myran Myrabell och Sonja Bärlund är vår daggmask. Bilden är tagen av Ida-Lina Nyholm under en turné i våras.  – Lena –