Det är snart två år sedan som en viss barnteaterchef ringde mig. Han sa att han läst min senaste bok, En sann historia, och nu ville veta ifall jag kunde tänka mig att skriva en pjäs för hans teater. ”Naturligtvis!” utropade jag på direkten. För det är så jag brukar göra. Sedan slog det mig. Hur gör man? Teaterchefen ifråga sa att det grejar du nog, vi hjälper dig. Och så skrev jag. För varje gång jag skrivit något tyckte jag att det blev rätt bra. Och varje gång sa teaterchefen att det är rätt bra. Men skriv om. Så jag skrev om. Tyckte igen att det var bra. Och fick skriva om! Igen.

Det märkliga är att jag hade roligt hela vägen. För jag har sällan lärt mig så mycket av ett projekt. Lärt mig på ett sätt jag förstod, dessutom. För varje gång jag gick hem för att skriva om, så hade jag förstått varför.

Nu är det dags för andra att ta över arbetet. Dockmakaren gör dockan. Regissör och skådespelare repeterar. Rekvisita, marknadsföring och försäljning. Och i september är det premiär. För min allra första pjäs:

Dagispjäsen ”PUSSAS PÅ RIKTIGT”. Om Lukas som är krasslig och har tråkigt och om Herr Kanin som dyker upp och berättar varför det INTE är tråkigt. Omåttligt stolt manusförfattare önskar Teater Taimine LYCKA TILL!   – Lena –

Tagged with:  
Share →