Så här kan en bok också bli till: Jag skrev en gång ett mejl till min (då ganska färska) vän Sanna Tahvanainen om alldeles andra saker, och avslutade med ett ”PS. Jag såg nyss en mycket fluffig ekorre”. Sanna svarade genast med ett ”Ooo, jag älskar ekorrar! Jag glömde en gång min anteckningsbok på en parkbänk i Holland Park, för jag var så förtrollad av en ekorre som åt popcorn.”

Vi skrev vidare och skojade om hur vi ska göra en bok om en ekorr-dandy som utvecklar ett beroende av popcorn. Några år senare är boken om Kurre Snobb verklighet, och vi hade releaseparty på Annegården förra söndagen. Med popcorn, såklart!

Här är jag, Lena Frölander-Ulf, och Sanna Tahvanainen på releasepartyt med våra redaktörer på Schildts&Söderströms: Heli Ikäheimo och Jonna Brander. Foto: Sonja Mäkelä

 

Share →

Åh, här kommer parkens elegantaste ekorre!