publikationsbanner

Bokutgivning i mycket liten skala. Hittills endast en bok. En lite udda en. Och kanske får det förbli så tillsvidare. För övriga böcker av Lena Frölander-Ulf, kan du besöka www.sets.fi eller gå in på Kontrabluffbloggen i kategorin Bokhandel, där du finner även sådana böcker som inte finns hos vanliga bokhandlare. Små texter i digital form hittar du i novellsalongen.

 

Det är som det är, sa murmeln Pierre
Lena Frölander-Ulf, 2014

MurmelnPierre_promobalk

I Dunkelskogen bor en skogsmurmeln som heter Pierre. Han har en vän som heter Essi Eldsvans och hon har glänsande päls och grå ögon.

I Dunkelskogen finns vildmark att erövra och skurkar som ska fångas. Skatter måste gömmas, berg ska bestigas och knän plåstras om. 
Men så en dag är allting på något sätt helt annorlunda.

Annorlunda är också murmeln Pierre. I varje fall tycker enebärssorkarna det. Och de flesta i Dunkelskogen håller med. De tycker att han är en konstig krumelur. Som har krångel med den där empatin. Murmeln Pierre, han som inte vet vad lycka är!

Eller kanske vet han det ändå?


Det är som det är, sa murmeln Pierre
 är en bilderbok illustrerad i skrapkartong. Den ges ut i samband med en utställning på Illustratörer i Finland rf:s galleri i februari 2014. Den ska också turnera med produktionsbolaget Jokowskis och Pro Artibus illustrationsutställning BY. Berättelsen är inspirerad av en kinesisk folksaga och har kryddats med en nypa godmodig stoicism och 
en stor näve kärlek. Den är mer en hjärtesak än en förlagsprodukt, en Slow Book som ska avnjutas långsamt, och kommer att få leva långsamt och länge.

Lena Frölander-Ulf (f. 1976) är illustratör och barnboksförfattare med bl.a. fyra bilderböcker bakom sig på Schildts&Söderströms. På Blogg Kontrabluff hittar du några blogginlägg om processen kring boken. Du kan köpa boken av oss, på Akademen eller via Ateljé Lena Frölander-Ulf på Facebook. Portfolio på www.lenafrolanderulf.com.

Linje

© Text, bild & grafisk design: Lena Frölander-Ulf, 2014
44 s. kartong/inbunden. ISBN 978-952-93-3203-8/ISBN 978-952-93-3664-7. Riktpris 10/16 euro.

murmelkavalkad

 

 

Share →

Vår egen utgivning. Kontakta oss på lena[a]kontrabluff.com